دستگاههای تصفیه یکی از رایجترین دستگاههای تنظیم سختی آب در خانهها و محیطهایی مانند آزمایشگاهها هستند. تنظیم سختی آب موجب تغییر طعم آن شده و این تغییر طعم ممکن است برای اغلب افراد خوشایند نباشد؛ همچنین بسیاری معتقدند که نباید از آبهای کاملاً تصفیه شده استفاده کرد؛ زیرا تمامی مواد و املاح معدنی موردنیاز بدن از آن حذف شده است. درست در اینجا است که اهمیت شیر میکس در دستگاههای تصفیه آب خودش را نشان میدهد. در این مقاله به سؤالاتی از جمله شیر میگس چیست و سختی آب چگونه تنظیم میشود پاسخ خواهیم داد؛ در انتهای مقاله نیز عنوان خواهیم کرد که آیا هنوز هم از این شیر استفاده میشود یا خیر.
اگر به دنبال خرید دستگاه تصفیه آب هستید ما در سیوان تاسیسات فروشنده بهترین برند های دستگاه تصفیه آب در تهران هستیم. جهت مشاهده انواع تصفیه آب خانگی کلیک کنید.
شیر میگس چیست و سختی آب چگونه تنظیم میشود؟
شیر میکس قطعهای پلاستیکی یا فلزی است که به کمک آن میتوان میزان سختی آب موجود در دستگاههای تصفیه را تعیین کرد. در واقع شیر میکس با اضافهکردن آب تصفیه نشده به آب پاکسازی شده دستگاه، میزان سختی آن را تنظیم میکند. این شیر علاوه بر تنظیم سختی، از میزان تلخ یا گس بودن طعم آبهای تصفیه شده نیز میکاهد.
تنظیم سختی آب بهوسیله این شیر بهصورت دستی انجام میشود؛ به عبارت سادهتر صفحه درجهبندی شدهای وجود ندارد که نشان دهد شما ورود آب تصفیه نشده را روی چه مقداری تنظیم کردهاید. به همین دلیل است که برای سنجش سختی آب از دستگاهی به نام TDSسنج استفاده میکنند. در ادامه مقاله «شیر میکس چیست و سختی آب چگونه تنظیم می شود» نحوه دقیق تنظیم سختی آب توسط این شیر را شرح خواهیم داد.
چه زمانی از شیر میکس استفاده میشود؟
بسیاری از افراد به دلیل استفاده مکرر از آب تصفیه شده شهری با سختی متوسط، به طعم آن عادت کردهاند. به همین دلیل است که در ابتدای مصرف آب تصفیه شده توسط دستگاههای خانگی، از طعم تلخ یا گس آن شکایت میکنند؛ البته لازم به ذکر بوده که اغلب افراد با گذر زمان به این طعم عادت کرده و دیگر آن را حس نمیکنند؛ اما میتوان از شیر میکس برای کاهش طعم تلخ آبها بهره برد.
پیشنهاد مطالعه : علت قطع نشدن دستگاه تصفیه آب
در واقع با تنظیم مقدار مناسب آب ورودی تصفیه نشده توسط شیر میکس، طعم آب خروجی از مخزن اصلی دستگاه تغییر کرده و کمی به طعم آبهای شهری نزدیک میشود. از طرف دیگر بسیاری از افراد معتقدند که نباید آب کاملاً تصفیه شده را مصرف کرد؛ زیرا تمامی مواد معدنی موردنیاز بدن از جمله کلسیم و منیزیم از آن پاکسازی شده است و به همین دلیل بوده که به استفاده از شیرهای میکس روی میآورند.
نحوه دقیق تنظیم سختی آب توسط شیر میکس
در این بخش از مقاله «شیر میگس چیست و سختی آب چگونه تنظیم می شود» نحوه کار با شیر میکس را شرح خواهیم داد. برای تنظیم سختی آب توسط این شیر به یک TDSسنج نیاز است. تنظیم سختی آب توسط این مکانیزم از دستورالعمل زیر پیروی میکند:
- شیر مخزن دستگاه تصفیه و شیر میکس را ببندید.
- شیر برداشت تعبیه شده در سینک را باز و صبر کنید تا آب به شکل یک باریکه جریان یابد.
- حال دستگاه TDSسنج را در مسیر آب خروجی شیر برداشت قرار داده و میزان سختی آن را رویت کنید.
- سپس کمی شیر میکس را باز کنید.
- میزان ورود آب تصفیه نشده توسط شیر میکس را آنقدر کموزیاد کنید تا میزان سختی آب خروجی از شیر برداشت روی سینک مطابق میزان سختی مدنظر شما تنظیم شود.
برای سنجش سختی آب نیاز است تا مقداری از آن را در یک ظرف جمع و سپس شاخصه دستگاه TDSسنج را داخل آن قرار دهید؛ بههیچعنوان نمیتوان میزان سختی را از آب جاری تشخیص داد.
همواره بهخاطر داشته باشید که باز گذاشتن مطلق شیر میکس بهسلامتی شما ضربه مهلکی خواهد زد؛ زیرا شما عملاً در حال مصرف آب تصفیه نشدهای هستید که حاوی باکتریها و املاح مضر زیادی است. شیر میکس در آزمایشگاهها نقش بسیار کلیدی ایفا میکند. در واقع به کمک شیر میکس، میزان سختی آب خروجی طی چند دقیقه تنظیم میشود و میتوان از آن در آزمایشهای مختلف شیمیایی و فیزیکی بهره برد.
بیشتر بخوانید: علت افت فشار آب خروجی از تصفیه آب و نحوه تنظیم آن و مخزن
انواع شیر میکس کداماند؟
طی این بخش به سراغ انواع شیرهای میکس و کاربرد آنها خواهیم رفت. شیرهای میکس در دو نوع فلزی و پلاستیکی به بازار عرضه میشوند.
شیر میکس پلاستیکی
شیر پلاستیکی از جمله رایجترین شیرهای میکس مورداستفاده در دستگاههای تصفیه به شمار میآید. قابلیت تنظیم این شیر نسبت به دیگر انواع شیرهای میکس آسانتر بوده و مقاومت بسیار بالایی به آبوهوای شرجی دارند. تنها عیب بزرگ این شیرها نیاز به نوارپیچی زیاد برای نصب است و اگر کسی در این کار حرفهای نباشد، شیر میکس بهدرستی کار نمیکند.
شیر میکس فلزی
شیرهای میکس فلزی مقاومت بسیار بالایی دارند و در مناطق گرم و خشک بسیار استفاده میشوند. دقت این شیرها بالاتر از نوع پلاستیکی آنها بوده و به شکل پیچی طراحی میشوند.
معایب شیر میکس چیست؟
در ادامه مقاله «شیر میگس چیست و سختی آب چگونه تنظیم می شود» به سراغ معایب این شیرها خواهیم رفت. از مهمترین معایب شیر میکس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- احتمال ورود آلودگیهای مختلف از جمله باکتریها، قارچها، سموم و… از طریق شیر میکس وجود دارد.
- کارایی شیرهای میکس نسبت به فیلترهای مینرال پایینتر است.
- امکان تنظیم دقیق سختی آب توسط آنها امکانپذیر نیست.
به علت ورود آلودگیهای مختلف به آب از طریق شیر میکس، ممکن است منبع دستگاه تصفیه بوی نامطبوعی بگیرد.
آیا استفاده از شیر میکس منسوخ شده است؟
بهطورکلی میتوان گفت که بهتر است بهجای استفاده از شیرهای میکس از فیلترهای قلیایی مخصوص برای تنظیم سختی آب استفاده کنید. شیرهای میکس با گذر زمان دچار فرسودگی شده و کارایی خود را از دست میدهند؛ اما استفاده از فیلترهای قلیایی این مشکلات را نخواهد داشت و تنها کافی است که طی بازههای زمانی مشخص، نسبت به تعویض آن اقدام کنید.
خرید دستگاه تصفیه مناسب
شیرهای میکس از جمله قطعات مورداستفاده در سیستمهای تصفیه آب هستند که به تنظیم سختی و املاح موجود در آن کمک شایانی میکنند. اگر در انتخاب سیستم تصفیه مناسب دچار مشکل شدید، میتوانید از مشاوره تخصصی سایت سیوان تأسیسات بهرهمند شوید؛ همچنین امکان خرید بهترین دستگاههای تصفیه بر اساس نیاز شما از این سایت امکانپذیر است.