بلاگ

راهنمای نصب دستگاه تصفیه آب خانگی

راهنمای نصب دستگاه تصفیه آب خانگی

راهنمای نصب دستگاه تصفیه آب خانگی می تواند به شما کمک کند تا این دستگاه را در منزل خود نصب و مورد استفاده قرار دهید. دستگاه های تصفیه آب، به جزئی جدانشدنی از لوازم خانگی تبدیل شده اند که خیال افراد را بابت آب آشامیدنی که می نوشند، راحت می کنند. این دستگاه از اجزای مختلفی ساخته می شود که بسته به انواع مدل هایی که دارد، فرآیند نصب آن متفاوت است اما با مطالعه چند راهنمایی ساده شاید قادر باشید این دستگاه را شخصا راه اندازی کنید. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا باهم مراحل نصب دستگاه های تصفیه آب خانگی را مورد بررسی قرار دهیم.

محل مناسب برای نصب دستگاه تصفیه آب خانگی

اولین قدم در نصب دستگاه های تصفیه آب خانگی، پیدا کردن محلی مناسب برای دستگاه است. به جزء برخی از انواع دستگاه های تصفیه آب که قابلیت نصب روی یخچال های ساید بای ساید را دارند، مابقی این دستگاه ها معمولا روی دیوار، داخل کابینت و یا مکان های مشابه نصب می شوند. پیشنهاد ما این است که از فضای زیر سینک برای نصب دستگاه تصفیه آب استفاده کنید که داخل کابینت هم قرار دارد و می تواند به حالت توکار نصب شود.

برای پیدا کردن مکان نصب دستگاه تصفیه آب خانگی بهتر است چند نکته را در نظر بگیرید، اول اینکه در کنار دستگاه تصفیه شما باید یک شیر آب یا لوله آب وجود داشته باشد تا از طریق آن یک انشعاب آب جداگانه برای دستگاه در نظر گرفته شود. شرط بعدی هم وجود پریز برق در این محل است تا بتوان دستگاه را به جریان برق وصل کرد.

خروجی پسآب دستگاه باید به یک لوله که به فاضلاب می رود متصل شود. بنابراین وجود لوله فاضلاب، لوله سیفون ظرفشویی یا چاه فاضلاب در محل نصب دستگاه مورد نیاز است. همچنین محل دستگاه زیر تابش مستقیم نور خورشید نباشد زیرا این امر می تواند هم آب داخل مخزن را گرم کند و هم در دراز مدت به دستگاه آسب برساند. محل نصب نیز نباید خیلی مرتفع باشد تا از خطر سقوط دستگاه جلوگیری شود.

خروجی فاضلاب دستگاه تصفیه آب خانگی

خروجی فاضلاب دستگاه تصفیه آب خانگی

گرفتن انشعاب آب ورودی دستگاه تصفیه آب خانگی

نصب دستگاه تصفیه آب خانگی، با گرفتن انشعاب آب شروع می شود. این مرحله شاید سخت ترین مرحله نصب باشد اما با توجه کردن به چند نکته به راحتی می توانید از پس آن بربیایید.

ابتدا شما به یک سه راهی نیاز خواهید داشت، بهترین کار این است که در گرفتن این انشعاب از یک سه راهی و یک شیر پیسوار استفاده کنید. بدین صورت که سه راهی را نصب سپس شیر پیسوار را بعد از آن قرار دهید.

برای اینکار، ابتدا باید لوله ها را از آب خالی کنید، فلکه آب را ببندید و شیر آب را باز کنید تا لوله خالی شود و بتوانید کار خود را شروع کنید. شیلنگ و شیر را از محل نصب سه راهی باز کنید و سه راهی را با نوار تفلون حسابی آب بندی کنید و با استفاده از آچار آن را ببندید.

سپس شیر پیسوار را پس از آب بندی با تفلون به سه راهی ببندید و شیلنگ ظرفشویی را به این شیر وصل کنید. در ادامه شیر تک ضرب را نیز آب بندی کرده و به سه راهی متصل کنید. در پایان فلکه آب را باز کنید و شیر ها را از نظر نشتی مورد بررسی قرار دهید، اگر آب از شیر ها چکه می کرد مراحل گفته شده را با دقت بالاتری انجام داده و با استفاده از نوار تفلون را بیشتر تکرار کنید.

خروجی فاضلاب دستگاه تصفیه آب خانگی

مرحله بعدی، اتصال خروجی پساب دستگاه به یک خروجی فاضلاب است. از شیلنگ خروجی دستگاه تصفیه آب موادی که از آب گرفته شده اند مثل آهک و ذرات ریز ماسه و… خارج می شود که باید به فاضلاب تخلیه شوند.

بدین منظور، داخل کارتن دستگاه یه کمربندی قرار می گیرد که با استفاده از آن می توانید به راحتی شیلنگ خروجی فاضلاب دستگاه را به سیفون زیر ظرفشویی متصل کنید. برای این کار با استفاده از یک مته حدود 6 یا 7 سوراخ روی سیفون ایجاد کنید و کمربندی و لوله را به سیفون وصل کنید.

راه دیگر برای مواردی که امکان اتصال به سیفون ظرفشویی وجود ندارد این است که لوله فاضلاب دستگاه را به صورت مستقیم یا با استفاده از رابط وارد خروجی فاضلاب کنید. توجه داشته باشید در این حالت نیاز است لوله فاضلاب را با بست یا چسب فیکس کنید تا از خروجی فاضلاب خارج نشود.

نصب شیر برداشت دستگاه تصفیه آب خانگی

برای اینکه بتوانید آب تصفیه شده را از دستگاه یگیرید، نیاز است دستگاهتان یک شیر که معمولا روی سینک نصب می شود داشته باشد. برای نصب این شیر ابتدا باید به برخی نکات توجه داشته باشید.

  • نکته اول در مورد محل شیر است، بهترین نقطه برای قرار دادن شیر برداشت دستگاه، در گوشه های داخلی سینک می باشد. همچنین این محل باید از نظر اینکه مانعی سر راه شیر در بالا و پایین سینک وجود نداشته باشد مورد بررسی قرار بگیرد.
  • موضوع دیگر جنس سینک می باشد، نصب شیر روی سینک های فلزی راحت تر است و برای نصب روی سینک های سنگی نیاز به دقت بیشتری وجود دارد تا سنگ ترک نخورد. همچنین استفاده از دریل و مته روی سینک های شیشه ای اصلا توصیه نمی شود و بهتر است برای نصب شیر روی این سینک ها از شیشه بر کمک بگیرید.
  • برای سوراخ کردن محل نصب ابتدا از مته 6 استفاده کنید و یک سوراخ کوچک ایجاد کنید. سپس با استفاده از مته 11 سوراخ را بزرگتر کنید و شیر را پس از آب بندی از پایین با مهره سفت کنید.
وصل کردن دستگاه تصفیه آب خانگی به برق

وصل کردن دستگاه تصفیه آب خانگی به برق

وصل کردن دستگاه تصفیه آب خانگی به برق

برای وصل کردن دستگاه تصفیه آب به برق اگر در نزدیکی دستگاه کلید پریز وجود دارد، دوشاخه دستگاه را آن قرار دهید و اگر فاصله پریز و دوشاخه بیشتر از طول سیم دستگاه است و دوشاخه به پریز نمی رسد، از سیم سیاری مثل سه راهی ها برای انتقال برق استفاده کنید.

در نظر داشته باشد در صورت استفاده از سیم سیار روکار، بهتر است آن را از محل هایی عبور دهید که نشتی آب وجود نداشته باشد تا موجب اتصال برق و آسیب به دستگاه تصفیه آب نشود.

نصب فیلتر ها و آماده سازی دستگاه تصفیه آب

در پایان لازم است فیلتر چهارم دستگاه که فیلتر اصلی دستگاه می باشد را روی آن نصب کنید. این فیلتر در هوای آزاد آسیب می بیند به همین دلیل معمولا درون بسته بندی نگه داری می شود تا در هنگام راه اندازی دستگاه روی آن نصب شود. وصل کردن فیلتر بسیار راحت است و برای این کار کافیست فیلتر را درون محفظه مخصوص خودش در دستگاه تصفیه آب قرار بدهید و محفظه را ببندید.

در ادامه شیر مخزن را هم در صورتی که روی آن قرار ندارد، نصب کنید تا دستگاه آماده به کار شود. برای بستن شیر مخزن اگر محل شیر پلاستیکی است نیاز به نوار تفلون وجود ندارد اما اگر فلزی است بهتر است ابتدا آن را با نوار تفلون آب بندی کنید.

سخن پایانی

در پایان باید خدمت شما عرض کنیم که نصب دستگاه تصفیه خانگی روند ساده ای دارد اما باید در هنگام نصب و راه اندازی آن به برخی نکات توجه داشته باشید تا بتوانید این کار را به بهترین صورت ممکن انجام دهید.

مقاله ای که در زمینه راهنمای نصب دستگاه تصفیه آب خانگی خواندید، توسط فروشگاه سیوان تاسیسات در اختیار شما عزیزان قرار گرفت. این فروشگاه با فراهم کردن بستری اینترنتی و امن برای خرید انواع تاسیسات خانگی مثل دستگاه تصفیه آب، کولر گازی، شوفاژ و… خرید این محصولات را برای شما آسان تر کرده است. همچنین شما می توانید با مراجعه حضوری به فروشگاه و مشاهده اجناس مختلف، دست به انتخاب و خرید بزنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید